Kunststof en aluminium kozijnen voor 228 portiekwoningen in Den Haag

Tarion levert kunststof en aluminium kozijnen voor het groot onderhoud aan 228 portiekwoningen in Den Haag. Samen met Haag Wonen en ERA Contour werken we op die manier aan isolatie voor een beter binnenklimaat.

Ondanks de huidige coronacrisis zijn we de samenwerking aangegaan en zorgen we er samen met de andere organisaties voor dat het geplande onderhoudsproject gewoon door kan gaan. Natuurlijk netjes op afstand en door rekening te houden met de belangrijke RIVM-richtlijnen.

Isolatie voor een beter binnenklimaat

Deze zomer beginnen we in opdracht van ERA Contour en Haag Wonen met het onderhoud aan woningen aan de Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat in Moerwijk. Er ligt een onderhoudsplan om de isolatie te verbeteren, waardoor het binnenklimaat erop vooruit zal gaan.

Dat betekent dat er aanpassingen plaatsvinden aan bijvoorbeeld de installaties in de keuken, de badkamer en het toilet. Aan de buitenzijde wordt er isolatiemateriaal aangebracht, zonder dat dit de karakteristieke kenmerken van de naoorlogse architectuur aan zal tasten.

Groot onderhoud met kunststof en aluminium kozijnen

Binnen het groot onderhoud in Moerwijk Noord in Den Haag verzorgt Tarion de kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. We vervangen de kozijnen, om op die manier een belangrijke bijdrage te doen aan de verbeterde isolatie en het binnenklimaat dat beter moet.

De werkzaamheden starten deze zomer en zullen naar verwachting eind 2021 zijn afgerond. Op die manier is er voldoende tijd om de 228 woningen stuk voor stuk op een nette en zorgvuldige manier aan te pakken. Tijdens de werkzaamheden houden we rekening met de belangrijke coronamaatregelen en betrekken we bovendien de bewoners. Op die manier zijn zij steeds goed op de hoogte van het onderhoud- en verbeterplan, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Het groot onderhoud met kozijnen van kunststof en aluminium is voor ons een mooie uitdaging en we zijn trots dat ERA Contour voor ons heeft gekozen. Een van de eigenaren licht toe: “Het is voor ons een mooi project, waarmee we de isolatie en het binnenklimaat van maar liefst 228 woningen geweldig kunnen verbeteren. Dat doen we samen met ERA Contour, net als met de bewoners die hun woning er flink op vooruit zullen zien gaan.”